Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Proceduri de micșorare a sânilor: când și de ce sunt necesare

Proceduri de micșorare a sânilor: când și de ce sunt necesare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
882

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Foarte multe femei apelează în prezent la operația de implant mamar pentru a-și modifica aspectul sânilor. Pe lângă operația de implant mamar, o altă opțiune disponibilă femeilor care doresc să își modifice aspectul sânilor este operația de micșorare a sânilor. Acest tip de intervenție poate să fie o necesitate, din cauze medicale, sau poate să se efectueze din dorința pacientei de a obține un aspect mai frumos al bustului.

Situații în care este necesară procedura de micșorare a sânilor


Cunoscută și sub denumirea de mamoplastie de reducere, micsorarea sanilor este o intervenție considerată necesară în diferite situații medicale și psihologice. În primul rând, multe paciente care apelează la această operație se confruntă cu durere cronică și disconfort fizic în zona spatelui, gâtului sau umerilor. Aceste dureri apar atunci când sânii sunt foarte mari și exercită o presiune excesivă asupra coloanei vertebrale și a mușchilor, ducând la probleme și disconfort. În acest caz, pacienta se confruntă cu durere care poate afecta semnificativ activitățile zilnice și calitatea vieții.

La fel ca în cazul altor probleme fizice, cum ar fi pleoapa căzută pentru care se efectuează blefaroplastie superioara, sânii prea mari pot avea un impact negativ asupra stării psihologice a femeilor. Pacienta trebuie să ia o decizie care să-i schimbe viața în bine, iar operația de micșorare a sânilor va crește semnificativ calitatea vieții datorită aspectului îmbunătățit.

Un alt caz în care se recomandă mamoplastia de reducere este cel în care apar iritații ale pielii și erupții cutanate. Frecarea și presiunea constantă generată de sânii mari pot provoca iritații ale pielii, erupții cutanate și chiar infecții sub pliul sânilor, cunoscute sub numele de intertrigo.

De asemenea, greutatea sânilor mari poate duce la o postură proastă și la curbura coloanei vertebrale, precum și la alte probleme musculo-scheletice în timp. Nu în ultimul rând, femeile cu sâni prea mari se pot confrunta cu limitări ale stilului de viață deoarece le este dificil să participe la anumite activități fizice, ceea ce contribuie la un stil de viață sedentar și la riscuri pentru sănătate, cum ar fi obezitate și boli cardiovasculare.

Chiar și găsirea hainelor potrivite poate fi o provocare, ceea ce duce la frustrare și limitează alegerile vestimentare.

Recomandări medicale


Asimetria sau problemele congenitale pot fi motive pentru ca medicul să recomande operația de micșorare a sânilor. Reducerea volumului sânilor poate ajuta la obținerea unui aspect mai echilibrat și mai natural și elimină complexele legate de modul în care arăți.

De asemenea, pentru femeile supuse unei intervenții chirurgicale reconstructive după o mastectomie, poate fi necesară reducerea sânului rămas pentru a obține simetria. În cazuri rare, sânii extrem de mari pot limita expansiunea toracelui și pot afecta respirația.

Operația de micșorare a sânilor poate să-ți schimbe viața în bine și să reducă semnificativ disconfortul fizic prin îmbunătățirea posturii și a capacității de a face orice activitate fizică îți dorești. Pentru a avea parte de un proces cât mai ușor, atât în ceea ce privește intervenția, cât și recuperarea, comunică deschis cu medicul estetician și cere-i lămuririle de care ai nevoie.