Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Tratamente pentru cicatrici postacneice

Tratamente pentru cicatrici postacneice

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Olariu Clinics
Vizualizari
341

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cicatricile postacneice sunt o problemă des întâlnită în cazul persoanelor care s-au confruntat cu acneea inflamatorie. Acestea au diferite dimensiuni și forme și pot afecta aspectul și stima de sine a unei persoane. Dacă ați trecut prin procesul vindecării acneei inflamatorie și ați rămas cu cicatrici postacneice nu trebuie să vă îngrijorați. Există diverse tratamente prin care puteți corecta aspectul acestora. În continuare veți afla care sunt tratamentele pentru indepartarea cicatricilor postacneice.

Cicatrici postacneice

Pentru a preveni apariția acestora este indicat să vă prezentați la medicul dermatolog încă de la cele mai mici semne ale agravării acneei. Medicul vă va putea prescrie un tratament pentru aceasta. De asemenea nu este indicat să stoarceți sau să spargeți coșurile pentru că agresarea acestora crește riscul de apariție a cicatricilor. Cicatricile postacneice apar ca rezultat al unei vindecări inadecvate a leziunilor inflamatorii de acnee, precum pustule, papule, noduli sau chiste.

Există mai multe tipuri de cicatrici postacneice:

  • Cicatrici boxscar – au un diamentru de 0,1-0,5 mm și o adâncime mai mare de 0,5 mm; sunt bine delimitate și adânci, iar forma lor este rotundă sau ovală.
  • Cicatrici rolling – sunt mai superficiale, însă se întind pe o suprafață mai mare, având dimensiuni de până la 4-5 mm.
  • Cicatrici icepick – au o adâncime mare, margini bine definite și diamentru de până la 2 mm; se pot extinde adânc în derm sau chiar în țesutul subcutanat.

Cu oricare tip vă confruntați, mergeți la medicul dermattolog care o sa vă recomande tratamentul potrivit nevoilor dumneavoastră.

Corectie cicatrici postacneice

Nu trebuie să vă mai faceți griji în privința aspectului cicatricilor dumneavoastră postacneice și nu trebuie să vă mai ascundeți sau să aveți o stimă de sine scăzută. Puteți să vă recăpătați încrederea în dumneavoastră, apelând la un specialist care vă poate ajuta cu un tratament cicatrici. Orice tratament pentru cicatrici va fi stabilit doar în urma consultației cu medicul dermatolog, care vă va recomanda cea mai potrivită opține pentru dumneavoastră.

Indepartarea cicatricilor postacneice

Din fericire există mai multe opțiuni de îndepărtare a cicatricilor postacneice:

1. Laser cicatrici postacneice

Tratamentul cu laser CO2 este o opțiune populară pentru îndepărtarea cicatricilor provocate de acnee. Acesta utilizează un fascicul de lumină puternic care îndepărtează stratul superior al pielii și stimulează producția de colagen.

2. Dermapen

Dermapen 4 este un tratament pentru cicatrici extrem de eficient. Prin intermediul unui aparat care foloseste o multitudine de microace, se induce "refacerea" pielii cu ajutorul unor substante care se vor injecta si care vor ajuta la tratarea cicatricilor.

3. Peelingul chimic

Se folosește pentru cazurile care sunt mai puin grave. Pe zona afectată sunt aplicate sunstanțe care determină exfolierea straturilor superficiale ale pielii.

4. Dermabraziunea / Microdermabraziunea

Sunt folosite instrumente care îndepărtează mecanic celulele moarte de pe straturile superficiale ale pielii. Cicatricile postacneice nu trebuie să mai reprezinte o problemă pentru dumneavoastră deoarece există multe opțiuni de tratare a acestora.

Înainte de a vă decide asupra unei metode de corecție a cicatricilor este foarte important să discutați cu un medic specialist dermatolog care să vă ajute să luați cea mai bună decizie. De asemenea acesta vă va informa cu privire la riscurile, beneficiile și prețul metodei alese.

Simțiți-vă bine în pielea dumneavoastră!

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

Clinica Medcom din Timisoarareprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei care decid să își întâlnească
https://medcom.ro