Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

Clinica Medcom din Timisoarareprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei care decid să își întâlnească
https://medcom.ro

Top 5 situații când un pacient are nevoie de o ecocardiografie

Top 5 situații când un pacient are nevoie de o ecocardiografie

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
225

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ecocardiografia este una dintre principalele investigații pe care medicul cardiolog le recomandă pacienților săi. Prin utilizarea de ultrasunete se produce o imagine clară a inimii, a valvelor cardiace și a vaselor mari pentru ca acestea să poată fi analizate din punct de vedere structural și funcțional. Efectuată periodic, este o modalitate foarte eficientă și sigură pentru a depista din timp orice neregulă sau modificare care ar putea apărea, în așa fel încât să nu degenerez într-o afecțiune gravă ce ar putea pune viața în pericol.

Dacă vrei să efectuezi o ecocardiografie in Bucuresti, Clinica de cardiologie Eminescu 100 este locul ideal unde o poți face. Beneficiezi de tratament excelent din partea unor medici cu vastă experiență și aparatură de ultimă generație care să îți garanteze rezultate concludente pentru o diagnosticare corectă.

Suspiciune de boală cardiacă


Ecografia cardiacă generează o schiță grafică detaliată a mișcării inimii, ceea ce ajută medicul cardiolog să observe foarte ușor orice tulburare care ar putea fi un semn pentru boli specifice. Dacă prezinți simptome care indică o posibilă afecțiune cardiacă, se va recomanda efectuarea unui astfel de test pentru a stabili cu exactitate care este cauza și cum poate fi aceasta eliminată. Sunt necesare doar 30 de minute pentru testare, iar ulterior se poate depista dacă ai dezvoltat sau există riscul de apariție al cardiomiopatiilor, dacă valvulopatiile funcționează în mod optim sau dacă ești predispus la ischemie miocardică.

Evaluarea funcției cardiace


Această testare oferă informații prețioase cu privire la starea de sănătate a inimii tale. Măsoară cu exactitate ritmul cardiac, funcția și frecvența de pompare a sângelui, funcția cardiacă sistolică și diastolică. Totodată, ajută la stabilirea dimensiunilor cordului și a grosimii pereților cardiaci, evaluarea structurii și modului de funcționare al valvelor dar și la detectarea leziunilor sau trombozelor la nivelul vaselor principale de sânge.

Monitorizarea afecțiunilor cardiace deja diagnosticate


În cazul în care suferi de o anumită afecțiune cardiacă pe care o ții sub control prin tratament, o investigație ECC te ajută să observi în timp real dacă boala evoluează sau se remediază. Totodată, oferă medicului informații prețioase despre eficacitatea tratamentului și îl ajută să stabilească dacă sunt necesare modificări sau ajustări. Aceste teste sunt esențiale și pentru acei pacienți care s-au vindecat, ajutând să descopere la timp și să combată riscul de recidivă.

Evaluarea valvei cardiace


Ecocardiografia este o metodă sigură și foarte eficientă de depistare a bolilor cardiace, oferind informații prețioase și despre modul în care valvele funcționează. Pot apărea modificări sau impedimente în derularea unui ciclu complet și corect al circulației sanguine la acest nivel pe care doar printr-o evaluare detaliată pot fi detectate. Detectarea vegetațiilor valvulare și a trombului intracardiac sunt detalii de care depinde sănătatea sau chiar viața pacienților.

Evaluarea pericardului


Pericardita este o boală des întâlnită care poate avea efecte letale nediagnosticată la timp. Inflamația pericardului se poate depista foarte ușor prin intermediul unei ecografii cardiace în așa fel încât să se poată administra tratament corespunzător pentru a elimina cauzele care au condus la instalarea acestei afecțiuni.

Când vă recomandă medicul de la Clinica Eminescu 100 o astfel de investigație?


Ecocardiografia este o investigație care trebuie efectuată periodic, însă medicul va recomanda realizarea de urgență în oricare dintre cazurile:

  • suflu cardiac, tulburări de ritm;
  • semne care indică dezvoltarea insuficientei cardiace (umflarea extremităților, durere la nivelul ficatului);
  • curs acut sau cronic de infarct miocardic;
  • oboseală cronică;
  • dificultăți de respirație;
  • cianoză a pielii;
  • răceli frecvente sau febră;
  • predispoziție la boli cardiovasculare;
  • leșin;
  • angina pectorala.

Redu riscul de dezvoltare a unor afecțiuni cardiace și prezintă-te periodic la Clinica Eminescu 100 pentru efectuarea unei ecocardiografii de rutină.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro