Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

Clinica Medcom din Timisoarareprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei care decid să își întâlnească
https://medcom.ro

Secția de Oncologie a Spitalului Județean Dolj a fost reabilitată și amenajată pentru condiții de spitalizare mai bune pentru cei mici

Secția de Oncologie a Spitalului Județean Dolj a fost reabilitată și amenajată pentru condiții de spitalizare mai bune pentru cei mici

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
207

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Proiectul GRANT MAT20211/124 – „Îmbunătățirea condițiilor de tratament ale copiilor cu cancer la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova” a ajuns la final. Acesta a fost implementat de către cele două cluburi din Craiova - Lions Cluj Craiova și Lions Club Cetatea Băniei.

În urma lucrărilor de reabilitate și amenajare, copiii care se vor interna la Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Județean, vor sta într-un spațiu plăcut, cu paturi noi, noptiere și lenjerii frumoase. Pereții saloanelor au fost decorați cu personaje simpatice din povești și basme, tocmai pentru ca cei mici să nu simtă acest loc de tratament ca fiind unul rece și dur, ci prietenos. Saloanele și întreaga secție de Oncologie au fost îmbunătățite nu doar pe partea de estetică, ci și în ceea ce privește aparatura pentru tratamentul copiilor bolnavi.

Banii din grantul în valoare de 26.000 dolari obținut de Fundația Internațională LIONS, USA, plus suma de 16000 de dolari de la cele două cluburi, au fost alocați cât mai bine, pentru ca Secția de Oncologie să fie transformată într-un spațiu mai prietenos și mai confortabil pentru copiii și părinții sau aparținătorii acestora.

În total au fost reabilitate 7 saloane cu 32 de paturi, o sală pentru tratament și 4 băi. S-a amenajat special o sală de joacă pentru copii, precum și o sală de așteptare confortabilă pentru părinții care trec prin mari momente de încercare. Pentru atingerea obiectivelor lucrărilor, pardoseala și pereții au fost inițial decopertați, s-a eliminat molozul rezultat, s-au efectuat reparații ale tavanului și pereților. Pardoseala și pereții au fost placați cu ceramică, iar obiectele sanitare au fost schimbate cu unele noi, mai bune. S-au cumpărat paturi noi și noptiere, mese și scaune, canapele și băncuțe de așteptare, dar și frigidere pentru saloane, cuptoare cu microunde, gratii pentru protecția geamurilor. Lenjeriile au fost înlocuite cu unele mai noi și mai frumoase, iar sala de joacă a fost dotată cu multe jocuri și jucării care vor mai alina din tristețea și durerea copiilor tratați aici.

Lucrările de îmbunătățire a condițiilor de spitalizare de pe Secția de Oncologie Pediatrică au valoarea de 200.000 Lei și urmăresc atingerea unui prag de confort mai bun pentru micuții bolnavi internați, precum și pentru membrii familiilor lor care îi vizitează și îi susțin îndeaproape. Lucrările s-au desfășurat pe o perioadă de 5 luni, începând cu februarie 2022, până în iunie 2022. În tot acest timp, voluntarii, cadrele medicale și sponsorii proiectului au conlucrat în mod uimitor, cu maximă solidaritate și dedicare.

Picturile expuse pe pereții saloanelor, care înfățișează diverse personaje de basm adorate de copii, au fost realizate de Ana, Ingrid și Denisa, trei fete foarte talentate de la cluburile Leo. De fapt, tinerii de la Leo Excelion și Leo Terra Nova au organizat mai multe evenimente caritabile pentru a strânge fondurile necesare achiziționării de jucării și jocuri, precum și materiale de pictat. Dorința acestor tineri este ca micuții internați la Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Județean de Urgență Dolj să petreacă aici un timp mai plăcut, cu speranță și alinare.

La realizarea proiectului au participat mai mulți voluntari și societăți private care nu au donat doar bani, ci și timp și servicii pentru îndeplinirea obiectivelor trasate. Cele două cluburi Lions din Craiova transmit mesaje de mulțumire și apreciere pentru suportul și implicarea financiară pe care mai mulți agenți economici le-au oferit în vederea finalizării cu succes a lucrărilor cuprinse în proiect.

Următoarele societăți comerciale s-au implicat în acest proiect de suflet:
RURIS IMPEX TODOME SYNCRO SOFT DOMARCONS PLASGLET COM MTGEEKS ITALIAN KNITWEAR – MAX MARA OLTENIA GARDEN EUROGLOBAL EXPRES FIBALCO UNICON VISION RBK – Desert TIME CLIMBING AKADEMOS DODI PLAST TECH

Parteneri în acțiuni medicale, Fundația LIONS Clubs Internațional LIONS, alături de cele două cluburi craiovene (Lions Club Craiova și Lions Club Cetatea Băniei), susțin mai multe proiecte similare la nivelul instituțiilor medicale din țara noastră. Pentru că "Sănătatea e mai bună decât toate", voluntarii și membrii acestora sunt întotdeauna cu inima alături de cei încercați.

Contact:
Lions Club Craiova Cetatea Băniei
http://www.lions-club-craiova.ro/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro