Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Secretul sănătății picioarelor: beneficiile uimitoare ale ciorapilor compresivi

Secretul sănătății picioarelor: beneficiile uimitoare ale ciorapilor compresivi

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
359

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Efectele pozitive ale utilizării ciorapilor compresivi sunt surprinzătoare și te vor face să reconsideri modul în care îți îngrijești picioarele. În acest articol, explorăm unele dintre cele mai importante beneficii pe care le oferă ciorapii compresivi și motivele pentru care reprezintă un element extrem de util în sănătatea picioarelor.

Contribuie la ameliorarea durerii


Unul dintre beneficiile majore ale tipurilor de ciorapi compresivi medicinali este alinarea durerii cauzate de varice. Această afecțiune poate provoca adesea durere, iar ciorapii compresivi pot ameliora aceste simptome prin îmbunătățirea circulației și prin reducerea presiunii exercitate de sânge asupra venelor [1] [2] [3].

Oboseala și durerea la nivelul picioarelor după o zi lungă de stat în picioare sau după perioade prelungite de ședere pot fi, de asemenea, atenuate prin purtarea ciorapilor compresivi [1]. Aceștia pot ajuta la reducerea acestor simptome prin îmbunătățirea circulației și reducerea umflăturilor.

Ciorapii compresivi reprezintă o soluție eficientă și non-invazivă pentru ameliorarea durerii și a altor simptome asociate cu diverse afecțiuni ale picioarelor. Se recomandă consultul unui medic înainte de a opta pentru astfel de ciorapi, deoarece nevoile individuale pot varia în funcție de diverși factori, iar acesta te poate consilia în a alege modelul perfect pentru tine.

Au rol în diminuarea umflării picioarelor


Ciorapii compresivi sunt o soluție terapeutică utilă în reducerea umflăturilor picioarelor [1] [2] [3]. Funcționarea acestora se bazează pe un principiu simplu, dar eficient: exercitarea unei presiuni graduale asupra picioarelor.

Presiunea este maximă în zona gleznei și scade progresiv către partea superioară a piciorului și a gambei, facilitând astfel circulația sângelui de la nivelul picioarelor spre inimă. Prin această acțiune, ciorapii compresivi ajută la eliminarea lichidelor în exces și la reducerea inflamației, diminuând astfel umflăturile. Prin îmbunătățirea circulației, ciorapii medicinali ajută la prevenirea acumulării de lichide în picioare, reducând astfel umflăturile.

Confortul sporit pe durata activităților este un alt aspect de luat în considerare. Ciorapii compresivi pot reduce senzația de picioare grele sau obosite.

Ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge


Formarea cheagurilor de sânge poate fi prevenită prin îmbunătățirea circulației sangvine, iar ciorapii compresivi contribuie la acest proces [1] [2] [3].

Ei exercită o presiune controlată pe picioare, care ajută la prevenirea stagnării sângelui în vene, un factor major în formarea cheagurilor de sânge. Prin compresiune, ciorapii direcționează sângele de la suprafața pielii înapoi către inimă, diminuând astfel riscul de coagulare.

În timpul călătoriilor lungi cu avionul sau cu mașina, imobilitatea prelungită poate duce la formarea cheagurilor de sânge. În astfel de situații, ciorapii compresivi pot ajuta la prevenirea acestui risc prin îmbunătățirea circulației sangvine.

Sprijină îmbunătățirea performanțelor sportivilor


Ciorapii compresivi pot fi un instrument util pentru sportivii care își doresc să își îmbunătățească performanțele și să își protejeze sănătatea [2]. Prima idee majoră care susține utilizarea ciorapilor compresivi în sport este îmbunătățirea circulației sângelui.

Ciorapii compresivi funcționează prin exercitarea unei presiuni controlate pe picioare, ceea ce ajută la împingerea sângelui înapoi spre inimă. Aceasta facilitează o oxigenare mai bună a mușchilor, o recuperare mai rapidă după efort și poate avea impact asupra performanțelor sportive, prevenind obosirea și crescând rezistența. Alte beneficii ale ciorapilor compresivi pentru sportivi sunt și:

  • reducerea durerilor musculare survenite în urma efortului;
  • prevenirea accidentărilor, prin faptul că oferă un suport suplimentar pentru mușchi și articulații, ceea ce poate reduce riscul de entorse sau tensiuni muscular;
  • deoarece contribuie la ameliorarea senzației de picioare obosite, ciorapii compresivi pot ajuta la menținerea concentrării și a performanței pe tot parcursul activității sportive.

Ciorapii compresivi se dovedesc a fi un aliat de încredere în menținerea sănătății picioarelor, contribuind la ameliorarea durerii, diminuarea umflăturilor, prevenirea cheagurilor de sânge și îmbunătățirea performanțelor sportivilor. Totuși, pentru a profita din plin de beneficiile acestora, este esențială alegerea corectă a ciorapilor, în funcție de nevoile individuale, la recomandarea unui medic.

Surse de referință:
1. “Compression Socks: What Are They and Who Needs Them?” riversideonline.com, riversideonline.com/patients-and-visitors/healthy-you-blog/blog/c/compression-socks-what-are-they-and-who-needs-them. Accessed 3 Jan. 2024;
2. “How to Choose and Use Compression Stockings.” WebMD, WebMD, 30 June 2015, webmd.com/dvt/choose-compression-stockings. Accessed 3 Jan. 2024;
3. “Wearing Compression Socks Can Speed up Your Recovery after Exercise—plus 4 Other Benefits.” Health, health.com/compression-socks-8383513. Accessed 3 Jan. 2024.

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

Clinica Medcom din Timisoarareprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei care decid să își întâlnească
https://medcom.ro