Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Marșul pentru viață

Marșul pentru viață

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
188

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Marșul pentru viață 2023s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie 2023, și a încununat Luna pentru viață 2023, în cadrul căreia s-au desfășurat activități pro-viață în peste 1100 de localități din România și Republica Moldova.

Prin tema din acest an, „Viitorul este pro-viață”, ne-am propus să stimulăm conștientizarea și implicarea participanților și a societății în construirea unui viitor pro-viață – acel viitor în care fiecare femeie însărcinată aflată în dificultate vafisprijinită pentru a-și naște copilul și în care viața fiecărui copil născut și nenăscut vafivalorizată la demnitatea ei deplină, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, indiferent dacă e băiat sau fată.

Luna pentru viață 2023

Luna pentru viață 2023a inclus acțiuni de sprijin pentru mame și copii, ateliere de povești sau de creare de pancarte pentru viață, acțiuni de oferire deflori de Ziua Femeii, conferințe, ateliere, dezbateri ale tinerilor pro-viață, activități ecologice, crosuri, concerte, strângeri de fonduri pentru femeile în criză de sarcină, conferințe etc.

Mulțumim Iustina Irimia-Cenușă pentru recitalul și vorbitorilor care și-au prezentat mărturiile în cadrul concertului caritabilLive for Lifede la Marșul pentru viață din București: Roxana Muthi, Maria Ionescu, Anca Miron, Alexandru Voropanov. Cei 2.500 de participanți au putut învăța lecții importante, din experiențele emoționante ale vorbitorilor.

În peste 1.100 de localități din România și Republica Moldova, mii de activități pro-viață reprezintă pași concreți spre un viitor pro-viață. Dar nu dor într-o zi sau într-o lună, ci de-a lungul întregului an, orice ajutor în criză de sarcină reprezintă un pas înainte spre un viitor mai bun, mai plin de viață – o cărămidă a dragostei și sprijinului, pusă la baza unei lumi mai bune.

Vom continua sprijinul până cândfiecare copil va trăi într-o lume în care vafiîntâmpinat cu grijă și cu dragoste, nu cu teamă, ostilitate și violență. Comportamentul nostru față de cei mai vulnerabili și față de cei cu cea mai mare nevoie de ocrotire este măsura umanității și a omeniei noastre, a demnității și a sufletelor noastre.

Măsuri concrete de sprijin


Ca înfiecare an, am propus măsuri concrete de sprijin pentru femeile în criză de sarcină și copiii lor nenăscuți:

●acordarea unei indemnizații minime și femeilor care nu au lucrat în ultimele 12 luni înainte de naștere;
●instituirea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, prin extindere a indemnizației pentru creșterea copilului și în timpul ultimelor luni de sarcină;
●înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate;
●formarea personalului medical și oferirea de sprijin non-medical complementar, care să vizeze nevoile și bunăstarea femeilor pe parcursul internării în vederea asistenței la naștere;
●legiferarea începerii procedurii de adopție din timpul sarcinii și a adopției deschise și valorizarea în societate a tuturor celor implicați în adopție;
●sprijinirea adolescentelor însărcinate să ducă sarcina la bun sfârșit și încurajarea mentalității că o astfel de sarcină poatefio șansă pentru ca o familie adoptivă să-i ofere unui copil o viață frumoasă;
●dezvoltarea unor programe pentru prevenirea violenței, a abuzurilor și a infracțiunilor sexuale, care să respecte etapele dezvoltării copiilor și drepturile parentale, când se adresează minorilor, și a programelor de sprijin și de protejare pentru victime;

Un viitor pro-viață autentic, prezent în inimafiecărei persoane, începe în momentul în care conștientizăm căfiecare copil e un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă.