Impactul interventiilor personalizate in bolile autoimune

Impactul interventiilor personalizate in bolile autoimune

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sanatate
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Vizualizari
501

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 28 septembrie 202117:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Impactul interventiilor personalizate in bolile autoimune

Bolile autoimune pot afecta diverse organe și sisteme ale corpului, dar ceea ce au în comun este inflamația cronică. Tocmai de aceea, în abordarea terapeutică a acestor boli, o componentă foarte importantă este alimentația prin care inflamația poate fi redusă semnificativ.

Numai că nu este suficient să elimini glutenul, produsele lactate sau zahărul, așa cum se recomandă de cele mai multe ori. Pentru că inflamația în organism poate fi întreținută practic de orice aliment, inclusiv cele considerate sănătoase, atâta vreme cât ai dezvoltat o sensibilitate.

Dr. Felicia Oprea vine marți, 28 septembrie, la webinarul susținut de Teste de Bine pentru a vorbi despre impactul și importanța unei intervenții personalizate, inclusiv în ceea ce privește dieta, în cazul pacienților cu boli autoimune.

Principalele teme ale webinarului moderat de jurnalista Alexandra Mănăilă sunt:
- Bolile autoimune. Cauze și simptome;
- Cum identifici factorii inflamatori și cum îi combați;
- Rolul evaluării florei intestinale în abordarea bolilor autoimune;
- Studii de caz: tiroidita Hashimoto, sclerodermie, poliartrita reumatoidă;
- Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Webinarul este GRATUIT și va fi transmis LIVE pe pagina noastră de Facebook @testedebine

Dr. Felicia Oprea este medic primar expertiză și recuperare medicală, cu competențe în medicina integrativă la Centrul Medical Floare de Lotus din București.

Alexandra Mănăilă este jurnalistă specializată în domeniul medical, cu o experiență de 20 de ani. Seria de webinarii organizate de Teste de Bine este un proiect prin care ne propunem să aducem în atenția publicului larg o nouă abordare atunci când vine vorba de sănătate. Abordarea personalizată. Pentru că suntem unici. Atât genetic, cât și biochimic. Iar aceste diferențe, corelate cu influența mediului înconjurător și particularitățile stilului de viață al fiecăruia, își pun amprenta asupra stării noastre de sănătate în diverse moduri, care de multe ori rămân necunoscute.

Vă așteptăm cu drag!