Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Cum se aplică corect bandajele elastice

Cum se aplică corect bandajele elastice

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
956

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O accidentare poate surveni chiar în cele mai neașteptate momente, iar cât de rapid acționezi poate să facă diferența. Dacă ai făcut o entorsă sau o întindere musculară, în primul rând ar trebui să iei un bandaj elastic care poate să te ajute mult, nsă fără să-ți dai seama, aplicarea greșită poate face mai mult rău decât bine. Utilizarea incorectă a unui bandaj elastic poate reduce circulația sângelui, motiv pentru care apar amorțeli, dureri accentuate și chiar agravarea leziunii.

Cumpără bandaje elastice si autoadezive de la MLM Medical!

Pregătirea corectă înainte de aplicare


Primul pas către o aplicare corectă este pregătirea zonei afectate. Curăță pielea și asigură-te că aceasta este uscată. Dacă ai tăieturi sau răni deschise, tratează-le înainte de a aplica bandajul. De asemenea, trebuie să ai la îndemână un bandaj de dimensiunea potrivită pentru zona pe care îl vei aplica. Menține zona relaxată și într-o poziție confortabilă. De exemplu, dacă îți bandajezi un genunchi, stai pe un scaun și ține piciorul într-o poziție ușor ridicată.

  • Începe de jos în sus - dacă, de exemplu, bandajezi un picior, începe din zona de sub leziune și urcă spre partea superioară pentru susținerea circulației sângelui spre inimă.
  • Evită tensionarea excesivă - fiecare strat al bandajului ar trebui să fie confortabilă, dar fermă. În niciun caz nu ar trebui să simți amorțeală sau furnicături.
  • Suprapune straturile - fiecare strat al bandajului trebuie să acopere aproximativ jumătate din cel anterior, asigurând o acoperire uniformă.

Ai nevoie de produse de înaltă calitate, iar un bun exemplu în acest sens este Bandaj elastic autoadeziv fixare pansamente de la MLM Medical care se poate folosi pentru gleznă, mână, genunchi, picior, cot sau umăr și nu ar trebui să lipsească din nicio locuință.

O altă opțiune excelentă este Fasa gipsata ortopedica Eurocast F care este realizată din fibre de sticlă îmbinate cu rășini poliuretanice și asigură tot conforul de care poți avea nevoie. Merită să se regăsească în orice trusă medicală!

Cum să îndepărtezi bandajul elastic fără riscuri


Când este timpul să scoți bandajul, fă-o încet și cu grijă. Evită mișcările bruște care ar putea provoca disconfort. Dacă bandajul pare lipit de piele din cauza transpirației sau a umezelii, folosește puțină apă călduță pentru a-l slăbi înainte de a-l îndepărta.

Semne că ai aplicat bandajul incorect


După aplicare, verifică atent cum te simți. Dacă zona bandajată devine rece, palidă sau începe să amorțească, e un semn clar că bandajul este prea strâns și trebuie reajustat imediat. Pe de altă parte, dacă bandajul se mișcă sau nu oferă suportul necesar, înseamnă că este prea lejer și trebuie strâns.

Data viitoare când vei avea nevoie de un bandaj elastic și autoadeziv, vei ști exact ce trebuie să faci, trebuie doar să le cumperi pe cele potrivite de la MLM Medical.