Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Ce trebuie să știți despre complicațiile și riscurile implanturilor dentare

Ce trebuie să știți despre complicațiile și riscurile implanturilor dentare

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Implanturile dentare sunt o modalitate eficientă de a înlocui dinții pierduți sau deteriorați. Este o procedură în care medicul dentist plasează un şurub de metal în osul maxilarului în locul unui dinte lipsă. Apoi adaugă un dinte artificial deasupra şurubului pentru a face zâmbetul să arate natural. Implanturile sunt suficient de puternice pentru a rezista la mestecat normal. Când un implant dentar funcționează așa cum trebuie, acesta este mai bun decât protezele dentare sau punţile. Implanturile sunt mai puternice decât dinții amovibili și, de obicei, mai confortabili, dar montarea implanturilor dentare poate necesita mai multe proceduri și prezintă un anumit risc de complicații.

Care sunt posibilele complicații ale implanturilor dentare?


Eșecul osteointegrării: Osteointegrarea este procesul prin care osul crește în jurul implantului. Dacă osteointegrarea eșuează, implantul nu va fi suficient de sigur pentru a menține coroana în poziție. Aceasta se numește eșec de implant dentar. În cazul eșecului implantului dentar, implantul poate cădea de la sine sau poate fi necesar să îl îndepărtați. Dacă implantul dentar nu reușește, dumneavoastră și medicul dentist puteți decide dacă ar trebui să înlocuiți implantul sau să încercați o altă opțiune.

Amplasarea incorectă a implantului: medicul dentist ar putea face o eroare în plasarea implantului. Dacă există o problemă cu poziţia sau unghiul implantului, aceasta poate duce la complicații. Este posibil ca implantul să nu fuzioneze corect cu osul, să fie prea aproape de dinții adiacenți și să provoace disconfort sau să devină slăbit sau dureros. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fie necesar să eliminați sau să înlocuiți implantul. Poate doriți să obțineți o a doua opinie de la un alt dentist înainte de a face un nou implant.

Care sunt riscurile implanturilor dentare?


Afectarea sinusurilor: Un risc major pentru implantul dentar este afectarea sinusurilor. Maxilarul superior se află direct sub sinusurile nazale. Implanturile care vă înlocuiesc dinții de sus pot pătrunde în sinusuri, ceea ce duce la disconfort sau o posibilă infecție. Dacă se întâmplă acest lucru, medicul dentist vă va anunța ce puteți face pentru a gestiona situația.

Infecție: Ca orice procedură de chirurgie orală, chirurgia implantului dentar are un risc de infecție. Stomatologul vă va oferi instrucțiuni despre menținerea inciziilor curate pe măsură ce se vindecă. Dacă observați durere, umflare sau scurgere de lichid din locul inciziei, contactați medicul dentist. Este posibil să aveți nevoie de proceduri suplimentare pentru a trata o infecție a gingiei sau a osului.

Leziuni ale nervilor: este posibil ca intervenția chirurgicală de implant să ducă la leziuni ale nervilor. Stomatologul dumneavoastră ar trebui să facă radiografii înainte de procedură pentru a localiza nervii din gură. Leziunile nervoase pot avea efecte de durată, așa că ar trebui să discutați riscurile cu medicul dentist înainte de procedură.

În unele cazuri, plasarea implantului afectează dinții din jur. Dacă dinții adiacenți au probleme minore, cum ar fi carii sau deteriorarea rădăcinilor, traumatismele de la chirurgia orală pot agrava aceste probleme. Stomatologul dumneavoastră ar trebui să vă examineze ceilalți dinți și să abordeze orice problemă înainte de a vă monta implantul.

Înainte de a vă face implanturi dentare, discutați toate riscurile cu medicul dentist. Asigurați-vă că îl nformaţi despre orice afecțiuni de sănătate pe care le aveți sau despre orice medicamente pe care le luați. Medicul dentist vă va ajuta să decideți dacă implanturile sunt cea mai bună opțiune pentru dvs.

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

Clinica Medcom din Timisoarareprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei care decid să își întâlnească
https://medcom.ro